Talous tasapainoon ja järkevä taloudenpito

Toimivan kaupungin edellytys on tasapainoinen talous. Haluan Vantaasta elinvoimaisen ja vetovoimaisen sekä pitovoimaisen kaupungin, jossa asukkaiden on hyvä elää toimivaa arkea. Itselleni terveysalan ammattilaisena terveys on tärkeintä ja hyvinvointiin tähtäävät toimet näen kaupungin tärkeimpänä tehtävänä. Oikeastaan kaiken kaupungin toiminnan pitää ajatella tukevan asukkaiden hyvinvointia. Asukkailla on oikeus saada vastinetta maksamilleen veroille.

Mitä veroihin muuten tulee, vastustan veronkorotuksia ja haluan olla mukana niitä torjumassa. Kokoomuksen ansiosta edellisessä budjetissa kuntaveroa olisi nostettu ja kiinteistöveroon olisi tälle vuodelle tehty rajummat korotukset kuin mihin päädyttiin.

Politiikassa on helppo antaa kauniita lupauksia, jos lupauksen antajan ei tarvitse miettiä, kuka maksaa laskun. Kakkua ei voi jakaa ennen kuin se on leivottu; siksi talouskasvun, työllisyyden ja yrittäjyyden tukeminen sekä kohtuulliset verot ovat tärkeitä.

Vetovoimainen kaupunki houkuttelee työllistäviä yrityksiä ja osaavaa työvoimaa. Tämä tuottaa työpaikkoja, työllisyyttä ja verotuloja. Lyhyesti sanottuna niitä resursseja, joita tarvitsemme Vantaan palvelujen ja vetovoiman kehittämiseen. Yrittäjien tukemisen näen erittäin tärkeänä, etenkin näinä aikoina, kun korona on vienyt monen elämäntyöltä pohjan. Kaupungin pitää löytää keinot elinvoiman kasvattamiseen ja siinä tärkeässä osassa ovat pienyrittäjät.

Positiivisen kierteen vastakohta on noidankehä, jossa Vantaa ei houkuttele työllistäviä yrityksiä, työttömyys kasvaa eikä meillä ole riittävästi verotuloja palveluihin ja vetovoimaisen kaupungin kehittämiseen. Tiukassa taloustilanteessa tarvitaan talousjärkeä, tehokkuutta ja yhteistyötä palvelutuotannossa yksityissektorin kanssa. Vältetään noidankehä ja viedään Vantaa hyvän kehälle.