Onko illanvirkku ja aamuntorkku laiska ihminen?

Julkaistu:

Yhä edelleen yhteiskunnassamme on vallalla narratiivi aamuvirkkujen ylivoimaisuudesta työelämässä. Lienee jäänne agraariyhteiskunnan ajoilta. Navettaan oli mentävä lypsylle aamulla aikaisin. Peltotöitä, ruoanlaittoa, leivontaa. Maalaistalossa oli myös monia muita aikariippumattomia tehtäviä. Henkilö, joka olikin rytmiltään iltaihminen, ei saanut arvostusta vaikka hän valvoi myöhään tehden esim. käsitöitä ja vastaavasti nukkui aamulla myöhään. Häntä pidettiin laiskana. Eräs iltavirkku ystäväni kertoi miten hänen työtään ei arvostettu koska hän ei herännyt kukonlaulun aikaan vaan teki työnsä iltaisin myöhään.

Itse iltavirkkuna ihmettelen aina tätä ajatusta siitä, että aamuvirkut ovat niitä ainoita aikaansaavia ja ahkeria ihmisiä. Sanalla sanoen parempia kuin me iltavirkut. Somessa ja mediassa näkee kertomuksia siitä, miten menestyvät ihmiset heräävät ennen sianpieremää, menevät salin kautta töihin ja ovat tehokkaita työntekijöitä. Koen välillä riittämättömyyttä, jopa syyllisyyttä asiasta. Olenko siis aamuntorkkuna laiska ihminen?

Perusteluja aamuvirkkuuden puolesta olen kuullut myös kerrottavan että heillä ovat tehokkaita koska heillä on enemmän aikaa tehdä asioita. Tätä en ymmärrä alkuunkaan Kun eikö meillä kaikilla ole se 24h vuorokaudessa?

Itse valvon myöhään. Menen myöhään nukkumaan. Joskus lähden salille kun aamuvirkku menee nukkumaan. Herään pakon sanelemana silloin kun pitää. Mielellään nukkuisin riittävästi mutta valitettavasti se ei ole mahdollista.

Olen kuullut, että monet tehokkaat ja menestyvät ihmiset menevät nukkumaan aikaisin. Jopa ennen kymppiuutisia. Itselläni tuohon klo 22-1 välille mahtuu monta tuntia tehokasta peliaikaa. Silloin voi perehtyä asioihin, lukea, kirjoittaa. Tehdä vaikka töitä. Urheilua harrastan mielellään klo 19-22 välisenä aikana. Valoisina kesäöinä saatan lähteä pyörälenkille vielä vähän ennen kello kymmentä.

Olen siis varsin ahkera ja aikaansaava vaikka rytmini on tällainen.

Lisää julkaisuja

10.6.2021

HUS-valtuuston kokous ja puheeni 10.6.2021

HUSin valtuustossa jätettiin 11.3.2021 aloite palkka- ja henkilöstöpoliittisen ohjelman laatimisesta, jonka pohjalta olisi mahdollista tehdä esityksiä palkkausjärjestelmien kehittämiseksi sekä osaamisen,

20.5.2021

Ajatuksiani mielenterveystyön kehittämisestä

Mielenterveyden ongelmat ovat eri tasoisia.  Vakavia psyykkisiä sairauksia on aina ollut ja tulee olemaan. Tämän ajan haaste on jo pitkään

20.5.2021

Liikunnan iloa ei saa viedä lapsilta ja nuorilta

80-luvun lapset muistavat varmasti, miten liikuntaharrastusten vetäjienohjaukselliset menetelmät poikkesivat nykyajan käytännöistä. Oli ihaniaohjaajia, sitä en sano, mutta oli myös niitä