Suomi menee taas kiinni

Julkaistu:

Kymmenen päivän kuluttua yhteiskuntamme suljetaan kolmeksi viikoksi. Alkaa ajanjakso, jota operaatio loppukiriksikin kutsutaan. Edellisestä sulusta on aikaa lähes vuosi. Pyysin tuolloin kaupasta mukaani iltalehtien lööpit. Ajattelin tuon tapahtuman olevan ainutkertainen kokemus elämässäni ja lööpit voisivat jäädä muistoksi noista ikävistä ajoista. Siitä alkoi eriskummallinen ajanjakso, joka näyttää venyvän määräämättömäksi ajaksi.

Näin olemme taas samassa tilanteessa. Sulku on tulossa, toki se ei ole niin totaalinen kuin viimeksi. Oikeusoppineet ovat tosin todenneet, että tässä ei ole kyse sulusta sanan varsinaisessa merkityksessä. Monessa muussa maassa on käytetty oikeaa kovaa sulkua, tarkoittaen mm. ulkonaliikkumiskieltoa. Terminologia jota hallitus käytti, oli jollain tavalla jopa läpinäkyvää. Kuin suurta teatteria. ”Yhteiskunta suljetaan, loppukiri, jaksetaan vielä”. Ymmärrän hyvin, että heidän pitää luoda toivoa ja antaa kuva että kohta tämä on ohi. Kuitenkin jos vähänkin katsoo taakseen, ja seurailee tilannetta ulkomailla, voidaan todeta ettei hyvältä näytä. Monet terveydenhuollon asiantuntijat ovat nähneet tämän tulevan jo kauan ennen kuin Suomessa todettiin ensimmäinen tapaus. En voi ymmärtää, miksi Suomessa ajateltiin meidän olevan turvassa virukselta?

Toimenpiteet eivät ole olleet tarpeeksi tehokkaita, sitähän tämä yhteiskunnan sulku tarkoittaa. Uudet virusvariantit leviävät ja näyttää että niitä tulee aina vaan lisää meidän kiusaksemme. https://www.nytimes.com/…/heal…/coronavirus-variant-nyc.html

Rokotukset etenevät, mutta kilpajuoksu on kova tautia vastaan. Ilmassa on paljon epävarmuutta. Avoimia kysymyksiä on paljon ja osaan niistä kukaan ei tule tietämään vastausta. Toisaalta olemme jollain tapaa tottuneet jo tähän. Sellainen ihmismieli on, sopeutuvainen. En epäile hetkeäkään ettemme tästä selviäisi. Aina on selvitty vaikkakaan uhrauksilta ei voi välttyä. Näyttää vain siltä, että tästä tulee pidempi sota kuin mitä aluksi ajateltiin.

Lisää julkaisuja

19.1.2022

Sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden hyvinvoinnista ja osaamisesta on pidettävä huolta

Sosiaali- ja terveysalaa kurittaa työntekijäpula. Merkit ovat olleet ilmassa jo kauan ja syitä siihen on monia. Työntekijöiden jaksamiseen ja työssä

1.1.2022

Alueuudistuksen monet kasvot

Alueuudistus vaikuttaa koko sosiaali- ja terveysalaan sekä pelastustoimeen, kun nämä toiminnot siirtyvät kaupungeilta Vantaa-Keravan hyvinvointialueelle. Vaaleilla valittavat luottamushenkilöt toimivat jatkossa

19.12.2021

Aika on katoavaista

Ihmisten pitäisi herätä aiemmin siihen että aika on katoavaista. Yhtäkkiä vuodet vierivät ja läheinen on hoivakodissa. Siinä vaiheessa jos iskee