Suomi menee taas kiinni

Julkaistu:

Kymmenen päivän kuluttua yhteiskuntamme suljetaan kolmeksi viikoksi. Alkaa ajanjakso, jota operaatio loppukiriksikin kutsutaan. Edellisestä sulusta on aikaa lähes vuosi. Pyysin tuolloin kaupasta mukaani iltalehtien lööpit. Ajattelin tuon tapahtuman olevan ainutkertainen kokemus elämässäni ja lööpit voisivat jäädä muistoksi noista ikävistä ajoista. Siitä alkoi eriskummallinen ajanjakso, joka näyttää venyvän määräämättömäksi ajaksi.

Näin olemme taas samassa tilanteessa. Sulku on tulossa, toki se ei ole niin totaalinen kuin viimeksi. Oikeusoppineet ovat tosin todenneet, että tässä ei ole kyse sulusta sanan varsinaisessa merkityksessä. Monessa muussa maassa on käytetty oikeaa kovaa sulkua, tarkoittaen mm. ulkonaliikkumiskieltoa. Terminologia jota hallitus käytti, oli jollain tavalla jopa läpinäkyvää. Kuin suurta teatteria. ”Yhteiskunta suljetaan, loppukiri, jaksetaan vielä”. Ymmärrän hyvin, että heidän pitää luoda toivoa ja antaa kuva että kohta tämä on ohi. Kuitenkin jos vähänkin katsoo taakseen, ja seurailee tilannetta ulkomailla, voidaan todeta ettei hyvältä näytä. Monet terveydenhuollon asiantuntijat ovat nähneet tämän tulevan jo kauan ennen kuin Suomessa todettiin ensimmäinen tapaus. En voi ymmärtää, miksi Suomessa ajateltiin meidän olevan turvassa virukselta?

Toimenpiteet eivät ole olleet tarpeeksi tehokkaita, sitähän tämä yhteiskunnan sulku tarkoittaa. Uudet virusvariantit leviävät ja näyttää että niitä tulee aina vaan lisää meidän kiusaksemme. https://www.nytimes.com/…/heal…/coronavirus-variant-nyc.html

Rokotukset etenevät, mutta kilpajuoksu on kova tautia vastaan. Ilmassa on paljon epävarmuutta. Avoimia kysymyksiä on paljon ja osaan niistä kukaan ei tule tietämään vastausta. Toisaalta olemme jollain tapaa tottuneet jo tähän. Sellainen ihmismieli on, sopeutuvainen. En epäile hetkeäkään ettemme tästä selviäisi. Aina on selvitty vaikkakaan uhrauksilta ei voi välttyä. Näyttää vain siltä, että tästä tulee pidempi sota kuin mitä aluksi ajateltiin.

Lisää julkaisuja

25.4.2022

Kiitospuheeni 50-vuotispäiväni huomioimisesta kaupunginvaltuuston kokouksessa 25.4.22

Lämmin kiitos huomionosoituksesta ja kiitos hienosta puheesta. Tämä on ainutlaatuista, saada syntymäpäiväonnittelut valtuuston kokouksessa Olen helpottunut. Nimittäin kyllähän nämä pyöreitten

25.4.2022

Kiitospuheeni aluevaltuuston kokouksessa 8.3.22, aluehallituksen pj:ksi valinnan jälkeen

Arvoisa puheenjohtaja, valtuutetut, virkahenkilöt sekä muut kuulijat Kiitän lämpimästi luottamuksesta, koko hallituksen puheenjohtajiston puolesta. On upeaa saada olla mukana tässä

31.1.2022

Puheeni kaupunginvaltuuston kokouksessa 31.1.2022 liittyen valtuustokauden strategiaan

Kiitos puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja muut kuulijat Kiitos strategiatyöskentelystä koko työryhmälle ja erityiskiitos Sari Multalalle neuvottelujen johtamisesta haastavassa tilanteessa. Välillä