Vantaan omistuksessa oleva Pitkäjärvellä oleva rantatontti on esitetty myytäväksi Espoon kaupungille.

Julkaistu:

Ulkoilu on muodostunut minulle yhä tärkeämmäksi liikuntamuodoksi. Vielä kuusi vuotta sitten minulla oli koira, westie nimeltään Caro. Ulkoilimme päivittäin kolme kertaa ja aina oli kiva lähteä ulos. En muista, että ikinä olisin harmitellut asiaa.

Myöhemmin tuntui oudolta lähteä kävelylle yksin, ilman koirakaveriani. Sisäliikunta, jumpat ja saliharjoittelu muodostuivatkin lähes päivittäisiksi liikuntamuodoiksi. Sittemmin tuli yhä suurempi kaipuu raittiiseen ilmaan
työpäivien jälkeen. Nyt kun saimme lunta, valitsen taas mieluummin hiihtolenkin kuin sisäharjoittelun. Myös koronatilanne mietityttää, joten valinta on ollut varsin helppo.

Myös Espoon Pitkäjärven maisemat ovat tulleet lenkeilläni tutuiksi kaikkina vuodenaikoina. Kävimme ystäväni Sirin kanssa tässä muutama viikko sitten lenkillä Espoon puolella Jupperissa, Kalliorannaksi kutsutulla rantatontilla. Maaliskuun valtuuston kokoukseen on tulossa päätöksentekoon kaupunginhallituksen esitys myydä tuo palsta. Asia piti käsitellä jo tammikuussa, mutta tuolloin yleiskaavakeskustelu kesti lähes kahteen yöllä ja valtuuston pj teki päätöksen siirtää käsittely seuraavaan valtuuston kokoukseen.

Asia on herättänyt paljon keskustelua. Lähestyvät vaalit vaikuttavat luonnollisesti keskustelun kulkuun ja monenlaisia ideoita on esitetty aluetta koskien. Kun kuulin myyntiaikeista, olin yllättynyt siitä, että Vantaa tosiaan omistaa palan tuosta tutusta ranta-alueesta. Ensireaktio oli, miksi ihmeessä
luopua siitä?

Kauppahinta 36 880€ kuulostaa tosi pieneltä. Olisiko siitä mitään hyötyä kaupungin kassassa? Hinta on kuulemma perusteltu, alue on virkistysalueeksi kaavoitettu johon ei saa rakentaa. Edes laituria ei sinne voi asentaa ilman AVI:n lupaa. Ensin tuli mieleen vaihtokaupan mahdollisuus, sillä alue on
tosiaankin Espoon sisällä. Onko Espoolla esimerkiksi maata Vantaan puolella?

Aion äänestää maaliskuun valtuuston kokouksessa sen puolesta, että rantatontti säilyy Vantaan omistuksessa.

 

Kuitenkin olen pohdinnoissani tullut siihen johtopäätökseen, että haluanalueen pysyvän Vantaan omistuksessa. Vantaalla ei juuri rantoja ole enkä näenyt syytä luopua noin pienellä hinnalla tuosta rantatontista. Aion äänestää maaliskuun valtuuston kokouksessa sen puolesta, että rantatontti pysyy Vantaan omistuksessa jatkossakin.

Ymmärrän hyvin perusteet myynnille. Alue on Espoon alueen sisällä ja ajatellaan että on hassua kunnostaa uimarantaa espoolaisille. Kerrotaan myös, että myynnin jälkeen sitä voivat käyttää myös vantaalaiset ihan kuin tähänkin saakka. Käydäänhän asuinalueeni Hämeenkylän asukkaat uimassa tuon tontin
vieressä olevalla Jupperin uimarannalla.

Lisää julkaisuja

19.1.2022

Sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden hyvinvoinnista ja osaamisesta on pidettävä huolta

Sosiaali- ja terveysalaa kurittaa työntekijäpula. Merkit ovat olleet ilmassa jo kauan ja syitä siihen on monia. Työntekijöiden jaksamiseen ja työssä

1.1.2022

Alueuudistuksen monet kasvot

Alueuudistus vaikuttaa koko sosiaali- ja terveysalaan sekä pelastustoimeen, kun nämä toiminnot siirtyvät kaupungeilta Vantaa-Keravan hyvinvointialueelle. Vaaleilla valittavat luottamushenkilöt toimivat jatkossa

19.12.2021

Aika on katoavaista

Ihmisten pitäisi herätä aiemmin siihen että aika on katoavaista. Yhtäkkiä vuodet vierivät ja läheinen on hoivakodissa. Siinä vaiheessa jos iskee